Winterse salade met rode kool, mandarijn en amandelen
Een knapperige regenboog in een kom! Paarse kool ontmoet zoete mandarijntjes in een Aziatisch feestje vol crunch. De gemberdressing maakt deze kleurenpracht compleet.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de gemberdressing:
Instructies
Maak de salade:
-
Schaaf de rode kool zeer fijn met een mandoline of scherp mes en doe in een grote schaal.
-
Bestrooi licht met zout en kneed 2-3 minuten om de kool zachter te maken.
Voeg de mandarijn, rode ui en rozijnen toe.
Maak de dressing:
-
-
Meng alle dressing-ingrediënten in een kom tot de honing is opgelost.
-
Giet de dressing over de salade en meng goed. Laat 15-30 minuten marineren.
-
Voeg vlak voor serveren de geroosterde amandelen en verse munt toe.
-
Proef en pas op smaak aan met extra zout, peper of honing.
Tip:
-
Deze salade wordt lekkerder als hij een uur van tevoren gemaakt wordt, maar voeg de amandelen pas op het laatste moment toe zodat ze knapperig blijven.
