Warme bessen crumble

Aantal porties: 8
Warme bessen crumble pinit

Warme bessen crumble

Deze bessencrumble is een en heerlijk nagerecht dat perfect past bij een zomerse maaltijd of als knusse traktatie op een koude dag.

Aantal porties: 8

Ingrediënten

Voor de vulling:

Voor de crumble topping:

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een ovenschaal van ca. 1 liter inhoud royaal in met boter of bakspray.
  3. Meng in de ovenschaal de bessen, suiker, citroensap en bloem.
  4. Roer goed door zodat alles gelijkmatig is bedekt.
  5. Doe voor de topping de havervlokken, bloem, beide suikers en zout in een kom.
  6. Meng goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot er kruimelige klontjes ontstaan.
  7. Verdeel de crumble gelijkmatig over de bessen.
  8. Bak de crumble 40–45 minuten, tot de bessen bubbelen en de bovenkant goudbruin is.
  9. Laat kort afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]