Zuid-Afrikaanse Bobotie pinit

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Bobotie is typisch Zuid-Afrikaans, een gerecht waarin de verschillende culturen samen komen tot een smakelijk potje. Maar ook fijn om van te voren voor te bereiden en te serveren voor een goed gezelschap ;-)
We voegden aan deze versie ook nog sperzieboontjes toe.

Ingrediënten

Voor het vlees:

Voor de topping:

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Smelt de boter in een grote, dikke koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte uien toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht worden en goudbruin kleuren. Voeg de fijngehakte knoflook en geraspte gember toe en bak nog 2 minuten tot ze geurig zijn.
  3. Roer het kerriepoeder en de hele kruidnagels erdoor en bak 30 seconden tot de kruiden hun aroma vrijgeven. Voeg de chutney toe en meng goed.
  4. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en verdeel het met een houten lepel. Bak 8-10 minuten, regelmatig roerend, tot het vlees goed bruin en gaar is. Voeg de azijn, Worcestershire saus en verkruimelde bouillonblokjes toe en roer goed door.
  5. Knijp overtollige melk uit de geweekte broodsneetjes en voeg ze toe aan het vleesmengsel. Werk het brood met een vork of houten lepel door het mengsel tot het goed vermengd is. Het brood helpt het mengsel binden en voegt vocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep het gehakt en kruiden in een grote ovenschaal (ongeveer 23cm x 33cm) en verdeel gelijkmatig. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
  7. Terwijl het vlees bakt, klop de eieren, melk en kurkuma in een kom tot een gladde massa. Voeg eventueel de slagroom toe en breng licht op smaak met zout en peper. Het mengsel moet glad en goudgeel zijn.
  8. Haal het vlees uit de oven en verwijder de folie. Giet de topping gelijkmatig over het vleesoppervlak.
  9. Leg wat decoratieve laurierblaadjes bovenop de ovenschaal.
  10. Zet terug in de oven, onafgedekt, voor 15-20 minuten tot de topping gestold is en goudbruin van kleur. De laurierblaadjes moeten geurig en licht knapperig zijn.
  11. Laat alles minstens 5 minuten rusten voor het opdienen.
  12. Serveer met gekookte basmatirijst.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]