Basilicum zout
Dit eenvoudige recept is ideaal om overtollige basilicum te gebruiken en geeft je gerechten een frisse, aromatische twist!
Ingredients
Instructions
Voorbereiden van de basilicum:
-
Spoel de basilicumblaadjes kort af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier.
Mixen:
-
Doe de basilicumblaadjes samen met het grof zeezout in een keukenmachine. Blend tot de basilicum volledig fijngehakt is en het zout een mooie groene kleur heeft gekregen.
Drogen:
-
Verwarm de oven voor op 100°C. Verspreid het basilicumzout gelijkmatig over een bakplaat (bij voorkeur bekleed met bakpapier of een siliconenmat). Laat het mengsel ongeveer 1 uur drogen in de oven. Je zult merken dat je keuken gevuld wordt met een heerlijke basilicumgeur.
Afwerken:
-
Na het drogen kan het zout wat aan elkaar geplakt zijn. Gebruik een vijzel of keukenmachine om het opnieuw losser en fijner te maken.
Bewaren:
-
Doe het basilicumzout in een luchtdichte pot en bewaar het op een koele, droge plek. Het blijft enkele maanden goed.
Notities
Basilicumzout is heerlijk als smaakmaker in:
- Salades (zoals caprese)
- Pasta’s en sauzen
- Geroosterde groenten
- Gegrild vlees of vis
