Wij zijn Karin en Caroline, gepassioneerde thuiskoks en foodbloggers met een liefde voor het omtoveren van alledaagse ingrediënten in heerlijke en toegankelijke recepten.
Onze culinaire filosofie
Onze keuken is onze creatieve ruimte, waar we nieuwe smaken ontdekken en onze culinaire avonturen delen. Of het nu gaat om comfort food, wereldgerechten of zoete lekkernijen, wij streven ernaar om van elke maaltijd iets bijzonders te maken.
Op onze blog delen we een breed scala aan recepten die inspelen op verschillende smaken en dieetvoorkeuren. Van stevige, troostrijke gerechten die de ziel verwarmen tot frisse, levendige maaltijden die het lichaam voeden – onze recepten draaien allemaal om het vinden van balans en vreugde in elke hap.
Koken zonder stress
Naast de recepten is onze blog een weerspiegeling van onze culinaire filosofie: eten moet een bron van geluk zijn, geen stress. Wij geloven dat iedereen heerlijke, zelfgemaakte maaltijden kan creëren met een beetje begeleiding en inspiratie. Daarom bieden we duidelijke, gemakkelijk te volgen instructies, samen met tips en trucs om je te helpen slagen in de keuken.
Hoi, ik ben Caroline.
Samen met Karin ben ik met veel enthousiasme gestart aan het project ‘In Goed Gezelschap’. Waarom? Simpel. Samen eten maken verbindt, samen dineren nog meer. En na zo’n 20 jaar vriendschap hebben we al heel wat gezellige eetmomenten gehad.
Waar ik vroeger misschien meer kennis had van verschillende keukens en ingrediënten, is Karin me ondertussen mijlen voorbij in haar kennis en kunde van eten maken. Misschien ook deels omdat ik jaren met mijn neus in het wijnglas zat, met een eigen webshop met zo’n 300 wijnen. Na het behalen van een diploma als sommelier mocht ik zelfs aan Karin wijnadvies geven 😉
Dus als het gaat om het meebrengen van een flesje, of om suggesties te doen over welke wijn bij welk gerecht past: I’m your (wo)man! 🙂
Maar samen staan we sterker. Want lekker eten en een lekker wijntje zijn nog fijner met een mooie gedekte tafel, in een gezellig huis, en dat in goed gezelschap!
En ik ben Karin!
Van wie ik de kookmicrobe heb gekregen? Geen idee! Wel besef ik nu dat mijn liefde voor koken en lekker eten al way back gaat. De interesse is er dus onbewust altijd geweest. En sinds enkele jaren heb ik het voorrecht om er ook professioneel mee bezig te kunnen zijn. Niet in België, maar wel in Noorwegen.
Koken in het hart van Noorwegen
In 2019 kochten we een hotel midden in het groen, aan de voet van het oudste Nationaal Park van Noorwegen. Elke dag van de week kook ik hier alsof ik voor vrienden kook: met veel liefde, passie en goesting. Soms voor zes gasten, soms voor twee, maar tijdens het hoogseizoen voor dertig en meer.
De vraag die me het meest wordt gesteld, is of ik België mis. Nee, is dan vaak mijn antwoord (but don’t tell Caroline). Maar vijf seconden later kan ik het toch niet laten om even met weemoed terug te denken aan die smaakvolle romige Belgische kazen, het uitgebreide supermarktgamma en de vele restaurantjes waar dat kleine dichtbevolkte landje rijk aan is.
Maar bovenal mis ik ‘mijn mensen’. Mijn familie en mijn vrienden voor wie ik zo graag kookte.
Waarom ‘In Goed Gezelschap’
Misschien heeft dit gemis ook wel de doorslag gegeven in mijn beslissing om samen met Caroline in dit project te stappen. Op deze manier kan ik mijn gerechten blijven delen met familie en vrienden én zelfs met mijn gasten hier in Noorwegen die daar om vragen.
En wat is er leuker dan dit te kunnen doen samen met één van mijn beste vriendinnen?
Dus nodig wat goed gezelschap uit, schenk jezelf iets lekkers in en verwen die gasten met onze heerlijke gerechten!
