Zwarte olijven crumble
We hebben al meermaals de vraag gekregen wat die zwarte kruimels op het bord zijn. Tijd voor het recept dus!
Laat je niet afschrikken door de kooktijd, want het loont de moeite om het te proberen. Deze zwarte olijven crumble geeft net dat tikkeltje finesse aan je bord en smaakt nog lekker ook!
Ingredients
Instructies
-
Droog de olijven zo goed mogelijk met keukenpapier of een handdoek. Hoe droger, hoe sneller het droogproces verloopt.
-
Om de olijven zo droog mogelijk te krijgen, bestaan er 2 manieren (misschien meer maar die hebben we niet getest):
1. je gebruikt je (hetelucht)oven en zet deze op 80-90 graden.
2. je gebruikt een droogoven of voedseldroger.Afhankelijk van je methode en de oven duurt het ongeveer 4 tot 5 uur voor de olijven iets of wat krokanter worden en dus opdrogen. Je moet de olijf bijna in 2 kunnen breken als het ware.
-
Eens de olijven droog genoeg, zet je ze even opzij om ze volledig af te koelen.
-
Afhankelijk van je hoeveelheid olijven, voeg je nu het broodkruim toe. Heb je bijvoorbeeld 200 gr olijven gebruikt, voeg dan ongeveer 50 gr broodkruim of panko toe.
-
Voeg alles samen in de blender. Gebruik een lager stand en mix kort.
-
Strooi daarna alles uit op de bakplaat en zet nog 10 minuten terug in de oven op 120 graden. Pas op dat de hetelucht niet alles van je bakplaat blaast en dat je broodkruim niet te bruin wordt.
-
Je kan de crumble voor langere tijd bewaren in een luchtdichte doos.
