Zomerse Romeinse salade pinit

Zomerse salade met gouden bietjes

Een bezoekje aan de lokale Chinatown leverde 2 leuke ingrediënten op; gouden bietjes en watermeloen radijsjes! Daar moest een leuke salade meegemaakt worden natuurlijk!

Ingrediënten

Voor de salade:

Voor de dressing:

Instructies

Voorbereiding:

  1. Wikkel de bieten samen in een vel aluminiumfolie. Verwarm ze op hoog vermogen in de magnetron tot ze zacht zijn, ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat 5 minuten afkoelen. Snijd elke biet in 8 partjes.
  2. Haal de watermeloen radijsjes door de mandoline.
  3. Snijd de avocado's in kleine stukjes.
  4. Pers de knoflookteen.
  5. Spoel de kikkererwten en edamame af (afhankelijk van de verpakking)
  6. Was en snij de romaine sla (in grote stukken)

Dressing maken:

  1. Doe de kruiden, karnemelk, water, knoflook, citroensap en zout in een blender. Voeg 1 van de 2 avocado's toe.
  2. Pureer tot een gladde saus, ongeveer 10 seconden, stop af en toe om de zijkanten schoon te schrapen.

Bordje mooi maken:

  1. Schik de romaine sla op een grote schaal. Verdeel de kikkererwten, microgroenten, maïs, edamame, radijsschijfjes, bietpartjes en resterende avocado partjes erover. Besprenkel met de olijfolie en de resterende 2 theelepels citroensap.
  2. Schep de karnemelkdressing over de salade en serveer direct.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]