Zomerse salade met gouden bietjes
Een bezoekje aan de lokale Chinatown leverde 2 leuke ingrediënten op; gouden bietjes en watermeloen radijsjes! Daar moest een leuke salade meegemaakt worden natuurlijk!
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de dressing:
Instructies
Voorbereiding:
-
Wikkel de bieten samen in een vel aluminiumfolie. Verwarm ze op hoog vermogen in de magnetron tot ze zacht zijn, ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat 5 minuten afkoelen. Snijd elke biet in 8 partjes.
-
Haal de watermeloen radijsjes door de mandoline.
-
Snijd de avocado's in kleine stukjes.
-
Pers de knoflookteen.
-
Spoel de kikkererwten en edamame af (afhankelijk van de verpakking)
-
Was en snij de romaine sla (in grote stukken)
Dressing maken:
-
Doe de kruiden, karnemelk, water, knoflook, citroensap en zout in een blender. Voeg 1 van de 2 avocado's toe.
-
Pureer tot een gladde saus, ongeveer 10 seconden, stop af en toe om de zijkanten schoon te schrapen.
Bordje mooi maken:
-
Schik de romaine sla op een grote schaal. Verdeel de kikkererwten, microgroenten, maïs, edamame, radijsschijfjes, bietpartjes en resterende avocado partjes erover. Besprenkel met de olijfolie en de resterende 2 theelepels citroensap.
-
Schep de karnemelkdressing over de salade en serveer direct.
