Zalm met zomerse parelcouscous
Ingrediënten
Kruidenmix:
Voor de couscous salade:
Voor de yoghurtdressing:
Instructions
De vis:
-
Voorzie een aantal mooie zalmmoten, marineer deze lekker met de omschreven kruidenmix. Laat de moten gerust een tijdje in de marinade staan.
De salade:
-
Kook de parelcouscous (75 gram ongekookt per pers) met een bouillonblokje en roer door met wat olijfolie na het uitlekken.
-
Snij de paprika en komkommer heel fijn. Verwijder het vochtige vlees van de komkommer.
-
Snij de munt en peterselie fijn.
-
Meng alles door elkaar zodra de parelcouscous is afgekoeld.
-
Deze salade kun je naar smaak uitbreiden met avocado of rode kool.
De dressing:
-
Meng de yoghurt met de knoflook, klein gesneden en uitgelekte komkommer.
-
Voeg peper en olijfolie toe.
-
Server apart of maak je bord extra mooi door de couscous salade in een vorm te serveren, een toefje dressing toe te voegen en daar de zalmmoten bovenop te leggen.
-
Werk af met wat verse kruiden.
