Meng in een kommetje of potje de fijngesneden sjalot, sherryazijn, citroensap en zeezout en laat 5 minuten staan. Klop er vervolgens de Dijonmosterd en honing door. Giet al kloppend langzaam de olijfolie erbij tot een gladde dressing ontstaat. Breng indien nodig extra op smaak met zout.
Salade samenstellen:
4 Meng in een grote kom radicchio, rucola en gekookte orzo met bijna alle vinaigrette (houd een paar eetlepels achter voor de afwerking). Deze salade neemt veel zout op, dus proef en voeg naar smaak meer toe. Schep op een grote schaal, verdeel de warme pompoen eroverheen en bestrooi met verkruimelde feta. Meng of 'verstop' de kaas tussen de groenten zodat je overal beetjes hebt. Breng vlak voor het serveren opnieuw op smaak met de overgebleven vinaigrette, grof zeezout of zwarte peper.
Tip:
5 Deze salade blijft 1 dag goed in een afgesloten bak in de koelkast. Bewaar de geroosterde pompoen apart voor de beste textuur.