Warme bessen crumble
Deze bessencrumble is een en heerlijk nagerecht dat perfect past bij een zomerse maaltijd of als knusse traktatie op een koude dag.
Ingrediënten
Voor de vulling:
Voor de crumble topping:
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Vet een ovenschaal van ca. 1 liter inhoud royaal in met boter of bakspray.
-
Meng in de ovenschaal de bessen, suiker, citroensap en bloem.
-
Roer goed door zodat alles gelijkmatig is bedekt.
-
Doe voor de topping de havervlokken, bloem, beide suikers en zout in een kom.
-
Meng goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot er kruimelige klontjes ontstaan.
-
Verdeel de crumble gelijkmatig over de bessen.
-
Bak de crumble 40–45 minuten, tot de bessen bubbelen en de bovenkant goudbruin is.
-
Laat kort afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.
