Verrassende Thaise forel salade
Deze Thaise salade is ideaal als lichte maaltijd of als onderdeel van een groter Aziatisch menu. Eet je liever zalm? Doe dan warmgerookte zalm of een zalmmoot die gegrild is.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de dressing:
Instructies
-
Plaats voor de dressing de suiker, azijn, vissaus, limoensap en gember in een kleine steelpan op laag vuur. Roer 1-2 minuten tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Roer de zonnebloemolie en sesamolie erdoor.
-
Snij de kleine komkommers en bosuitjes zo fijn mogelijk.
-
Haal de zaadjes uit de rode pepers en snij deze dan ook zo klein mogelijk.
-
De koriander mag grof gesneden worden.
-
De forel kun je met een vork in grote 'chunks' uit elkaar halen, maar maak deze zeker niet te klein.
-
Dresseer door alles in een grote kom te mengen, of plaats alles mooi op een bord zoals wij hebben gedaan.
-
Giet de dressing erover en garneer ten slotte met de geroosterde noten.
-
Tip: Deze salade is het lekkerst wanneer hij 15-30 minuten kan intrekken voordat je hem serveert. De dressing kan een dag van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.
