Thaise Pad Kra Pow
90% van de tijd heb je alle ingrediënten in huis en gelukkig maar want dit gerecht is super makkelijk om te maken en ideaal om aan een groter gezelschap te serveren. Daarom zijn de ingrediënten aangepast naar 8 personen.
Ingrediënten
Voor de wok
Voor het gehakt:
Instructies
Rijst en voorbereiden
-
Zet de rijst op volgens de instructies. Reken op 75 gram ongekookte rijst per persoon.
-
Snij de gember en knoflook fijn.
-
Snij de rode paprika's in kleine fijne reepjes.
-
Kook de klein gesneden boontjes gedurende 5 min in een kookpot.
Wokken
-
Bak de knoflook en gember in een wokpan met een beetje zonnebloemolie.
-
Voeg vervolgens het gehakt toe en maak deze los in de pan.
-
Als het gehakt licht aangebakken is, mogen de sauzen erbij. Roer goed door zodat de donkere soja alles donker kan maken.
-
Voeg de dungesneden paprika er aan toe.
-
Na 5 min koken, mogen ook de uitgelekte sperziebonen erbij.
-
Heb je Thaise basilicum? Voeg deze dan als laatste toe.
Eitjes bakken
-
Als de rijst bijna klaar is, met nog enkele minuten te gaan, is het tijd om de spiegeleitjes te maken. Serveer deze vervolgens direct bovenop de rest en het gehaktmengsel.
-
Smullen maar!
Notities
Persoonlijk vind ik dit nog lekkerder met pindakaas of tahini door de saus, wat niet in het originele gerecht zit, maar het nog smaakvoller maakt.
Garnering met originele Thaise kruiden is helemaal top!
