Deze Thaise biefstuk met roerbakgroenten en rijst is een smaakvol én makkelijk Aziatisch gerecht, vol met kruidige, licht pittige tonen en een rijke sojasaus.
Ingrediënten
Voor de saus:
200ml sojasaus
200ml water
300gram bruine basterdsuiker
12cm verse gember, geschild en geraspt
8 eetlepels maïzena
Koud water om maïzena aan te maken
Voor de rest:
4grote uien, gesnipperd
800gram Thaise roerbakgroenten (mengsel)
Bosui voor garnering (optioneel)
1kg rijst (gedroogd)
Instructies
1
Snijd de biefstuk klein, de paprika of rode peper in reepjes, de gember in kleine stukjes en de ui in snippers.
2
Kook de rijst volgens de verpakking.
3
Meng de maïzena met een scheut koud water en doop hierin de biefstukreepjes.
4
Verhit olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper, ui en gember kort.
5
Voeg sojasaus, water en bruine suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
6
Bak de biefstuk kort rondom goudbruin, haal uit de pan.
7
Bak de roerbakgroenten kort in dezelfde pan.
8
Doe de biefstuk en groenten bij de saus, even doorwarmen.
9
Serveer met rijst en garneer met gesneden bosui. Bonuspunten voor als je Thaise basilicum hebt.