Thaise biefstuk met roerbakgroenten
Deze Thaise biefstuk met roerbakgroenten en rijst is een smaakvol én makkelijk Aziatisch gerecht, vol met kruidige, licht pittige tonen en een rijke sojasaus.
Ingrediënten
Voor de saus:
8 eetlepels maïzena
Instructies
-
Snijd de biefstuk klein, de paprika of rode peper in reepjes, de gember in kleine stukjes en de ui in snippers.
-
Kook de rijst volgens de verpakking.
-
Meng de maïzena met een scheut koud water en doop hierin de biefstukreepjes.
-
Verhit olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper, ui en gember kort.
-
Voeg sojasaus, water en bruine suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
-
Bak de biefstuk kort rondom goudbruin, haal uit de pan.
-
Bak de roerbakgroenten kort in dezelfde pan.
-
Doe de biefstuk en groenten bij de saus, even doorwarmen.
-
Serveer met rijst en garneer met gesneden bosui. Bonuspunten voor als je Thaise basilicum hebt.
