
Snelle pasta kip met tomaten en cashews
Twintig minuten. Meer heb je niet nodig om deze pasta op je bord te toveren. Koken, snijden en bakken. Alles samen en deze vullende pasta is klaar in no time!
Ingredienten
Instructies
-
Marineer de kip met de kruiden en voeg zout en peper toe naar smaak. Laat even opzij staan terwijl je de andere ingrediënten voorbereid.
-
Kook de penne al dente. Houd minstens 500gr kookvocht bij in een maatbeker. Dit ga je straks gebruiken voor de saus.
Na het afgieten laat je de pasta staan in de pot die je gebruikt het om de past in te koken. Hier ga je straks alles in mengen.
-
Snijd de ui fijn.
-
Snijd de basilicum en de zongedroogde tomaten grof. Ook de cashewnoten hak je grof.
Houd enkele blaadjes basilicum opzij voor de afwerking.
-
Snijd de trostomaatjes in twee.
-
Verwarm nu een antikleefpan met een beetje olie. Laat de plan goed heet worden en voeg als eerste de gemarineerde kip toe. Schroei deze goed dicht zodat je straks een sappig stukje vlees behoudt.
-
Draai daarna het vuur terug zachter en voeg de ui, zongedroogde tomaten en cashewnoten toe. Bak kort mee tot de ui glazig is.
-
Voeg nu de halve trostomaatjes toe en de grofgesneden basilicum.
-
Als laatste rasp je de schil van de citroenen erover en pers je het sap uit boven je pan.
-
Laat nog een beetje stoven en neem nu de kookpot met de pasta terug bij de hand. Stort de inhoud van de antikleefpan nu bij de pasta.
-
Voeg 3/4 van de geraspte parmezaanse kaas toe aan het mengsel en roer goed door.
-
Voeg nu ook beetje bij beetje het kookvocht toe zodat deze samen met de parmezaanse kaas voor een smeuig sausje gaat zorgen. Niet tevreden over smaak, dan kan je er ook nog altijd wat extra kaas bij doen of zelfs wat room voor de liefhebbers.
-
Werk af met de basilicum, de rest van de parmezaanse kaas en wat peper en zout.
