We willen naar de Filipijnen, we durven dat toe te geven. Een recept zoals deze Adobo doet je denken aan een lekker terrasje ergens aan het strand van pakweg Polillo. Adobo van varkensschouder of spek wordt langzaam gesudderd in een perfecte balans van zout, zuur en zoet. Sojasaus, azijn en bruine suiker creëren samen een rijke, donkere saus die het varkensvlees heerlijk mals maakt.
Het geheim van goede adobo ligt in de geduld: eerst goed aanbraden voor extra smaak, daarna rustig laten sudderen tot het vlees uit elkaar valt. De saus reduceert tot een glanzende, dikke coating die elke hap omhult. Een echte comfort food die je huis vult met de heerlijkste geuren!
Haal het deksel eraf en kook nog 10-15 minuten door tot de saus is ingekookt. Haast je niet met het inkoken van de saus. Dit maakt de saus dikker, verdiept de smaken en geeft het gerecht zijn prachtige donkere kleur. Duurt het te lang? Laat nog 5 minuten extra inkoken. Verwijder de laurierblaadjes.
Serveer de pork adobo warm met gewenste bijgerechten.
Tips:
Laat het aanbraden niet achterwege! Het geeft het vlees een betere textuur en veel meer smaak.
Witte azijn geeft het gerecht zijn kenmerkende zuurheid! Maak je geen zorgen, de smaak wordt veel milder tijdens het koken.