Dit recept werd voor 6 personen opgemaakt. Je kunt het zowel in een grote schaal serveren of er individuele porties van maken. Smullen maar!
Ingrediënten
Kip & kruiden:
6tot 6 8 kippendijen
2van Sap citroenen
120ml olijfolie
6teentjes knoflook, fijngehakt
5gram grof zeezout
4gram versgemalen zwarte peper
4gram gemalen komijn
4gram paprikapoeder
4gram kurkuma
Snufje gemalen kaneel
Chilivlokken (optioneel)
1rode ui, grof gesneden
Voor de bowl:
125gram hummus of hele kikkererwten
1grote komkommer, in blokjes gesneden
150gram cherrytomaten, gehalveerd
250gram jasmijnrijst
Verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering)
Feta, verkruimeld
Tzatzikisaus, deze deelde we al eerder :)
1komkommer
500gram Griekse yoghurt
2teentjes verse knoflook
rasp van een citroen
peper en zout
Instructies
Kip marineren:
1
Meng alle marinade ingrediënten door elkaar en voeg de kippendij toe.
2
Laat minimaal 1 uur marineren, of nog beter een hele nacht in de koelkast.
Bereid de rijst:
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tzatziki maken:
4
Rasp de komkommer grof en wring het sap eruit door middel van een keukenhanddoek of neteldoek.
5
Voeg daarna alle ingrediënten samen en meng.
6
Werk af met citroenschil en olijfolie
Kip bakken:
7
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in, haal de kip uit de marinade en leg de kipfilets samen met de gesnipperde rode ui op de plaat.
8
Rooster de kip gedurende 30-40 minuten tot deze gaar is.
9
Laat de kip een paar minuten rusten voordat je deze in plakjes snijdt.
Serveren:
10
Schep een portie gekookte rijst in de bodem van je kom.
11
Leg daarop de gesneden kip en rode ui, wat komkommerstukjes en tomaten, en voeg een lepel tzatziki saus en hummus toe. Garneer met vers gehakte peterselie, feta kaas en eventueel wat rode paprikavlokken naar smaak.