Romige ramen noodles
Gerechtjes met pindakaas, mhmmm
Als ik kan, dan smokkel ik het erbij :)
Lust je dat nu niet, ga dan voor tahini.
Voordeel aan dit recept is dat je het makkelijk aan eigen smaak en voorkeur kunt aanpassen.
Ingrediënten
Basisingrediënten (1 portie)
Garnering
Optionele toevoegingen voor extra vulling
Instructies
Noedels voorbereiden
-
Breng water aan de kook en giet dit over de droge rijstnoedels om ze te zacht te maken terwijl je de saus maakt.
Saus maken
-
Klop in een kom alle saus ingrediënten door elkaar: pindakaas of tahani, miso pasta, tamari, chili crisp en limoensap.
-
De saus zal dik lijken, dus voeg heet water toe, 1 eetlepel per keer, tot je een dikke maar vloeibare consistentie bereikt.
Combineren
-
Wanneer de noedels zacht zijn, voeg ze toe aan de pindasaus en roer alles goed door elkaar zodat de noedels volledig bedekt zijn.
-
Proef en voeg naar wens extra kruiden toe.
Serveren
-
Schep op een bord en garneer met groene uien en sesamzaadjes. Geniet ervan!
-
Bereidingstijd: 5 minuten
-
Let op: dit is nu uitzonderlijk gebaseerd op 1 persoons portie, maar is makkelijk in grotere porties te maken.
