Deze heerlijke gehaktballetjes in romige kokossaus combineren de diverse keukens. Perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden - de romige, kruidige saus maakt elke hap tot een ware verwennerij.
Ingrediënten
Voor de balletjes:
1200gram gehakt kalf/varken
80gram paneermeel
3eieren
zout
2theelepels zwarte peper
2theelepels paprikapoeder
2theelepels bakpoeder
1theelepel droge oregano
plantaardige olie
Voor de saus:
600ml kokosmelk
400water ml
1selderijstengel
1rode paprika
1witte ui
4knoflookteentjes
65gram tomatenpuree
zout
2theelepels droge koriander
Instructies
1
Verse ingrediënten voorbereiden:
2
Was de paprika, selderijstengel en koriander. Snijd de ui en koriander fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en selderijstengel in kleine blokjes.
3
Gehakt gereed maken:
4
Meng in een grote kom het gehakt en de paneermeel. Voeg eieren, zout naar smaak, zwarte peper, paprikapoeder, bakpoeder en oregano toe. Meng net tot alle ingrediënten zijn gecombineerd om de balletjes mals te houden.
5
Balletjes vormen:
6
Rol het mengsel tot gelijkmatige balletjes ter grootte van een golfbal.
7
Balletjes aanbraden:
8
Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de balletjes in batches zonder de pan te vol te maken, ongeveer 5-7 minuten tot ze rondom bruin zijn. Haal ze eruit en houd warm.
9
Smaakmakers bakken:
10
Bak in dezelfde pan de ui tot deze zacht en glazig is. Voeg knoflook toe en bak tot geurig. Voeg selderij en paprika toe en bak tot net gaar.
11
Kokossaus maken:
12
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Voeg geleidelijk kokosmelk, water en koriander toe onder constant roeren voor een gladde saus. Laat zachtjes sudderen.
13
Voor extra smaak:
14
Mix de saus glad met een staafmixer.
15
Balletjes laten sudderen:
16
Leg de balletjes terug in de pan in de saus. Dek af en laat 10-15 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn en de smaken hebben opgenomen.
17
Afmaken en serveren:
18
Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer met warme rijst, zorg dat elke bal bedekt is met de romige kokossaus.
19
Garneer met avocado en limoenpartjes als je dat wilt.