Dit recept is een leuke variatie op traditionele pastasauzen en biedt een frisse twist door het gebruik van pompoen en citroen. Het is perfect wanneer je eens een originele pasta wilt maken.
Ingrediënten
200gram flespompoen
200gram verse penne
2eetlepels olijfolie
1teentje knoflook
Sap van halve citroen
Geraspte citroenzeste
Handvol geroosterde pijnboompitten en walnoten
Half kopje geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicum en salie voor de garnering
Zout en peper naar smaak
Instructies
Pompoen bereiden:
1
Snijd de pompoen in kleine stukjes en rooster deze in de oven met olijfolie tot ze zacht zijn (ongeveer 20-25 minuten op 180 graden).
Saus maken:
2
Pureer de geroosterde pompoen in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geperste knoflook, citroensap, en -zeste toe. Breng op smaak met zout en peper.
Noten roosteren:
3
Rooster de pijnboompitten en walnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
Pasta koken:
4
Kook de pasta volgens de aanwijzingen tot het al dente is. Giet af en zet opzij.
Samenvoegen:
5
Meng de gekookte pasta met de pompoensaus. Voeg de geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan toe. Garneer met verse basilicum en salie.
6
We voegen hier ook gebakken spekjes aan toe voor nog extra smaak maar dat is louter optioneel.
7
Serveer warm en geniet van de unieke combinatie van smaken.