Pompoenlasagne met ricotta

Aantal porties: 6
pinit

Pompoenlasagne met ricotta

Maak je lasagne iets feestelijker en specialer door er pompoen en ricotta aan toe te voegen

Voorbereidingstijd 60 mins Kook tijd 60 mins Aantal porties: 6

Ingrediënten

Pompoencrème

Vulling

Ricottasaus

De afwerking

Instructies

De pompoencrème maken

  1. Verwarm de oven voor op 190°.

  2. Versnijd de pompoen in grove stukken. De schil mag er aan blijven.

  3. Leg de stukken in een ovenschaal of op een ovenplaat en verdeel de kruiden erover. Besprenkel met een goede scheut olijfolie en meng alles nog eens goed door.

  4. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 20-30 minuten tot de pompoen gaar is en hier en daar al een bruiner korstje begint te krijgen.
    Gebruik je hetelucht, hou de pompoen dan een beetje in het oog dat hij niet te bruin wordt.

  5. Laat de pompoen even afkoelen.

  6. Mix de lauwe stukken pompoen nu in een krachtige blender of staafmixer tot een egale crème. Voeg eventueel wat water toe om hem iets smeuïger te maken.

De vulling maken

  1. Fruit de fijngesneden ui met olie in een ruime pan.

  2. Voeg na enkele minuten het gehakt toe. Kruid met peper en zout.

  3. Voeg vervolgens de groene kool, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat even sudderen tot de groene kool mooi gemengd kan worden met het gehakt.

  4. Kruid nog wat verder bij met peper en zout.

De ricottasaus maken

  1. Laat in een kookpot de ricotta smelten op een zacht vuurtje en voeg er de melk aan toe. Kruid met muskaatnoot, zout en peper.

  2. Giet de saus in een maatbeker zodat je hem zo dadelijk gemakkelijk kan verdelen over de ovenschaal.

Alles samenvoegen

  1. Neem een ovenschaal van ongeveer 24 x 32 cm.
  2. Verwarm de oven voor op 180° (zonder hete lucht).

  3. Zorg ervoor dat je de pompoencrème, de vulling, de ricottasaus en de overige ingrediënten bij de hand hebt, zodat je de ovenschaal vlot kan vullen.

  4. De volgorde van deze lasagne:
    * laag vulling
    * 4 lasagne bladen
    * laag pompoencrème
    * laag ricottasaus
    * trostomaatjes verspreid over de ovenschaal
    * laag vulling
    * 4 lasagne bladen
    * laag pompoencrème
    * laag ricottasaus

  5. Als laatste werk je af met geraspte kaas en enkele trostomaatjes

  6. Zet de ovenschaal vervolgens 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Je hebt 15 minuten langer nodig indien je werkt met gedroogde lasagnebladen.

  7. Indien je de kaas graag nog iets goudkleuriger wil, gebruik je de laatste 5 minuten je hetelucht- of grillfunctie.

Afwerking

  1. Je kan de lasagne zo serveren en de ovenschaal op tafel zetten. Wil je liever de borden mooi dresseren, werk dan af met een handje rucola salade, onze heerlijke olijven crumble en groene kruidenolie.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]