Pittige halloumi & ananas burger

Aantal porties: 8
Pittige halloumi en ananas burgers pinit

Pittige halloumi & ananas burger

Een smaakvolle burger met een twist: gegrilde halloumi en sappige ananas in een rokerige chipotle-adobo saus, afgewerkt met frisse guacamole, krokante ingelegde koolsla en een romige tartaarsaus. Perfect voor een feestelijke barbecue of een vegetarische burgeravond.

Aantal porties: 8

Ingrediënten

Burgers

Chipotle-Adobo Saus

Overige bereidingen

Instructies

Bereid de sauzen:

  1. Maak eerst de guacamole en de ingelegde koolsla volgens de recepten in de links hierboven.

Maak de saus:

  1. Mix de Adobo saus met de chipotle pepers en de overige ingrediënten samen in een blender met een beetje water tot een gladde of licht grove saus.
  2. Bak of grill de halloumi en ananas:
  3. Marineer de plakken halloumi en ananas eventueel enkele uren in wat van de chipotle-saus.
  4. Verhit 1 eetlepel boter in een grote koekenpan. Voeg ¼ kopje saus toe en laat zachtjes pruttelen.
  5. Leg de halloumi in één laag en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
  6. Herhaal dit voor de ananasplakken: voeg opnieuw boter en wat saus toe en bak tot de randen licht gekaramelliseerd zijn.
  7. Stel de burgers samen:
  8. Rooster de burgerbroodjes licht en bestrijk ze eventueel met boter.
  9. Smeer een royale laag avocado op beide helften van elk broodje.
  10. Leg er de gegrilde halloumi en daarna de ananas op.
  11. Voeg een flinke lepel cole slaw aan toe en eindig met wat tartaarsaus.
  12. Serveer direct, eventueel met frietjes of een frisse salade.
  13. Tip: Deze burgers zijn ook heerlijk met een beetje verse koriander of dunne plakjes rode chili erbovenop voor extra pit. 🌶️
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]