Pastinaak-Wortel Salade met Feta en Granaatappelmelasse
Description
Zoet geroosterde winterwortels in een warm bad van granaatappelmelasse - pure verwennerij! Met pittige feta, knapperige pompoenpitten en juweeltjes van granaatappel is dit de haute couture van de winterse salades.
Verdeel pastinaak en wortels over twee bakplaten. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met komijnpoeder, zout en peper.
3
Rooster 30-35 minuten tot goudbruin en gaar, keer halverwege.
Maak ondertussen de dressing:
4
Verwarm granaatappelmelasse, olijfolie, citroensap en honing zachtjes in een pannetje. Voeg komijn, eventueel chilipoeder, zout en peper toe.
5
Verdeel de rucola over een grote schaal of plateau.
6
Schik de geroosterde groenten over de rucola.
7
Druppel de warme dressing erover.
8
Verdeel de verkruimelde feta, granaatappelpitjes en pompoenpitten over de salade.
9
Garneer met verse peterselie.
10
Serveer direct terwijl de groenten nog warm zijn.
Tip:
11
Je kunt de groenten van tevoren roosteren en op kamertemperatuur serveren, maar verwarm de dressing altijd vlak voor serveren voor het beste resultaat.