Ontdek deze smaakvolle pasta met zachte kastanjes en voor een extra tikje comfort, Italiaanse worst. Perfect voor gezellige winteravonden met vrienden of familie.
Ingrediënten
500gram Chipolata worst, uit het velletje gehaald
250gram gekookte kastanjes, grof gehakt
60gram gedroogde porcini-paddenstoelen
400gram korte pasta (bijv. penne of rigatoni)
160ml droge witte wijn
2tenen knoflook
4eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Parmezaanse kaas, vers geraspt (voor serveren)
Optioneel: water van de geweekte paddenstoelen om saus te verdunnen
Instructies
Voorbereiden:
1
Week de gedroogde porcini 10 minuten in heet water, hak daarna fijn en bewaar het weekvocht.
2
Haal de worstjes uit hun vel.
3
Kook de kastanjes van te voren.
4
Snij de peterselie en knoflook fijn.
Nu gaan we het maken:
5
Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar.
6
Verwarm olijfolie in een grote pan, fruit de knoflook tot goudbruin en verwijder de tenen.
7
Bak de worst rul en goudbruin.
8
Blus af met de witte wijn en laat wat inkoken.
9
Voeg de porcini, kastanjes en zout toe. Voeg eventueel wat weekvocht toe om de saus smeuïg te maken.
Bijna klaar:
10
Laat 5 minuten sudderen en roer regelmatig.
11
Voeg de pasta toe aan de saus en laat de smaken een minuut samenwarmen.