Gebruik een smaakvolle, kwalitatieve marinara. Hoe beter de saus, hoe lekkerder het gerecht. Voor een iets andere smaak kun je ook pomodoro gebruiken.
Ingrediënten
900gram penne of andere korte pasta
1liter marinara of pomodoro
1liter water
1theelepel zout
Zwarte peper naar smaak
1kilo kip (dij)
400gram geraspte mozzarella
100gram geraspte Parmezaanse kaas
2kopjes Panko (Japanse broodkruim)
Verse basilicum als garnering
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Vet een ruime ovenschaal in met bakspray of een beetje olie.
3
Meng in de ovenschaal de ongekookte pasta, marinara of pomodoro, water, zout, peper.
4
Bak de kip apart met wat zout en peper.
5
Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven. Zorg dat de folie goed sluit, zodat het vocht niet ontsnapt (de pasta moet erin garen).
6
Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie en roer even door. De pasta zal nog wat stevig zijn en er zal nog wat vocht inzitten — dat is goed. Voeg nu ook de kip toe.
7
Strooi er de mozzarella, Parmezaanse kaas en vervolgens de Panko over.
8
Zet de schaal terug in de oven, zonder folie, en gril nog 10 minuten tot de kaas gesmolten is, de bovenkant goudbruin is.
9
Werk af met verse kruiden en serveer meteen.
10
Tip: wil je extra smaak? Voeg wat rode wijn, Italiaanse kruiden of chilivlokken in de laatste fase voor het grillen toe.