Overnight chia havermout met banaan, bosbessen en kokos
Altijd gedacht dat ik geen fan zou zijn van overnight oats en chiapudding. In mijn gedachten leek me dit iets vrij smaakloos, koud en met een rare structuur. Niets is minder waar zo blijkt! Dit recept gewoon proberen en you will love it!
Ingrediënten
Chia havermout pudding
De topping per kommetje
Instructies
In de koelkast
-
Voeg het chiazaad, de havermout en de amandelmelk samen.
-
Roer goed door en zet het mengsel 1 nacht in de koelkast.
De volgende ochtend
-
Je mengsel is nu dikker geworden doordat het chiazaad en de havermout de amandelmelk hebben opgenomen. Vind je het wat te dik, voeg er er dan nog wat extra amandelmelk aan toe.
-
Verdeel je mengsel over verschillende kommen of neem er voor jezelf ongeveer 1/4 uit.
-
Versier je kom(men) met de overige ingrediënten.
Notities
Tip 1: mijn pindakaas is nogal aan de dikke kant. Ik meng hem daarom graag met een beetje water en warm hem kort op zodat ik hem gemakkelijk kan verdelen over mijn kom.
Tip 2: Ik maak dit recept nu op zondag avond en kan van deze portie gerust 4 tot 5 dagen eten. Wat dus wil zeggen dat het perfect werkt voor een ontbijtje met vrienden of familie.
