Niks mis met een makkelijke maandag macaroni. Voeg zeker nog andere groentjes toe die passen in de Italiaanse keuken, of voeg wat chili toe voor wat meer pit.
Ingrediënten
300gram macaroni
400gram half om half gehakt
1fijngesnipperde ui
2teentjes knoflook
400gram gepelde tomaten (mag uit blik)
2eetlepels tomatenpuree
500ml bouillon
150gram geraspte kaas
1in blokjes gesneden courgette
1theelepel Italiaanse kruiden
Zout en peper naar smaak
2eetlepels olijfolie
Instructies
We starten met het vlees:
1
Verhit de olijfolie in een grote, diepe braadpan of wok op middelhoog vuur.
2
Bak het gehakt rul in ongeveer 5 minuten. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten mee tot de ui zacht is.
3
Voeg de knoflook en courgette (indien gebruikt) toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
Daarna maken we het lekker:
4
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze met een houten lepel.
5
Voeg de droge macaroni, bouillon en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook.
6
Laat 12-15 minuten zachtjes koken met een deksel erop, af en toe roeren, tot de pasta gaar is en de meeste vloeistof is opgenomen.
Laatste vleugje magie:
7
Proef en breng op smaak met zout en peper.
8
Strooi de geraspte kaas erover en laat 2 minuten staan tot de kaas gesmolten is.