Rice paper dumplings pinit

Makkelijk om voor een grotere groep te maken, maar ook makkelijk om groenten in te smokkelen voor moeilijke kleine eters 😉

Lekkere dumplings met rijstpapier

Ingrediënten

Instructions

Voorbereiding

  1. Snijd de witte kool, rode kool, wortel, gember, knoflook en koriander fijn
  2. Snijd ook de garnalen fijn (indien je enkel gehakt gebruikt, verdubbel je de hoeveelheid gehakt)

Samenvoegen

  1. Voeg alle gesneden groenten, de garnalen en het gehakt (deze kruid je apart met zout & peper) samen in een grote schaal
  2. Voeg de sesamolie en de soyasaus toe
  3. Voeg de koriander toe

Rijstpapier

  1. Om het rijstpapier te kunnen gebruiken, moet het ongeveer 30 seconden per vel in het water liggen. Te kort en te lang is niet goed, test het gerust met 1 vel.
    Laat uitdruipen en leg dan op een plank.

Dumplings maken

  1. Om telkens hetzelfde formaat dumpling te krijgen, is een strakke routine nodig.
  2. Neem telkens 2 volle eetlepels vulling en leg deze een stukje van de onderkant van het vel naast elkaar.
  3. Vauw vervolgens het vel rijstpapier en strak overheen en sluit deze omgedraaid af.
  4. De vauwnaden zitten nu aan de onderkant.

Bakken

  1. Verwarm een platte pan met zonnebloem of archaide olie en bak de dumplings met een paar tegelijk. Ze moeten aan beide kanten mooi gebakken zijn.
  2. Serveer met een paar verschillende dips zoals soja (met gebakken uitjes) en sweet chili oil.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]