Dit gerecht is feestelijk, makkelijk te bereiden voor een groep, en een echte smaakmaker voor op tafel!
Ingrediënten
1kipfilet kg
500gram rijst
2uien
4teentjes knoflook
2rode paprika's
4selderijstengels
2blikken tomatenblokjes
1liter kippenbouillon
2tl paprikapoeder
1tl cayennepeper
1tl tijm
1tl oregano
Peper en zout naar smaak
Zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
1
Snij de kip, paprika, knoflook, selderij fijn.
2
Verhit vervolgens olie in een grote pan. Bak de kipstukjes rondom bruin en haal ze uit de pan.
3
Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook, paprika en selderij tot ze zacht zijn.
4
Voeg de kruiden toe en bak kort mee.
5
Doe de rijst erbij en roer even door zodat de rijst de smaken opneemt.
6
Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Breng aan de kook.
7
Doe de kip terug in de pan, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes gaar worden, totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen.
8
Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra cayennepeper.