Kokos limoen garnalen pinit

Kokos limoen garnalen

Ben je nu een enorme kokosfan zoals ikzelf? Overweeg dan om de garnalen door een beslagje te halen en vervolgens in kokosrasp te dompelen en dan te frituren.
Wat heb je dan concreet nodig? 1 ei, 50 gr bloem, 150 ml bruiswater, 1 tl bakpoeder en 2 el bloem. Daarna in de kokosrasp en 3 minuten bakken in plantaardige olie.

Ingrediënten

Voor de kokos-limoenrijst

Voor de pittige gegrilde garnalen

Instructies

  1. Spoel de rijst af onder koud water en laat goed uitlekken. Gebruik hiervoor een kleine vergiet met fijne gaatjes, zodat de rijstkorrels niet doorvallen.
  2. Doe het water, de kokosmelk, de uitgelekte rijst en het zout in een pan. Meng goed met een spatel en zorg dat eventuele klontjes uit de kokosmelk verdwijnen.
  3. Breng de pan aan de kook. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en laat de rijst 5 tot 10 minuten staan. Maak de rijst daarna luchtig door hem met een vork los te maken.
  4. Terwijl de rijst kookt, bereid je de garnalen voor. De beste manier om garnalen te bereiden is in een gietijzeren pan. Meng de garnalen in een kom met avocado-olie, gerookte paprika en chili-limoen kruiden en zeezout. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn met de kruiden.
  5. Verhit de gietijzeren pan met wat avocado-olie. Als de pan heet is, leg je de garnalen erin. Bak ze 3 minuten aan de ene kant en 1-2 minuten aan de andere kant. Ze zijn klaar als ze volledig ondoorzichtig zijn en iets gekrompen.
  6. Als de rijst klaar is, voeg je het sap van een halve limoen toe aan de rijst.
  7. Verdeel de rijst en garnalen over individuele kommen. Garneer met bosuitjes.
  8. Eet smakelijk!
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]