4eetlepels saus (we maakten zelf een pittige yoghurtdip)
Houten of metalen spiesjes
Instructies
1
Meng het gehakt met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, chilivlokken (optioneel), zout en zwarte peper samen in een grote kom.
2
Leg de tortilla’s op een vlakke ondergrond. Snij de randen eraf zodat je een groot blok hebt. Smeer steeds een dunne laag gehakt en een beetje kaas tussen de tortilla’s en stapel ze op elkaar.
3
Druk de stapel voorzichtig aan en laat 10 minuten opstijven in de koelkast zodat de laagjes beter blijven zitten.
4
Snijd de stapel vervolgens in dikke verticale repen, ongeveer 4 cm breed.
5
Rijg elke reep voorzichtig verticaal aan een spies.
6
Verwarm je grill of oven voor op 220°C.
7
Op de grill: bak 6–7 minuten per kant, tot het gehakt volledig gaar is en de tortilla goudbruin en krokant.
8
In de oven: leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20–22 minuten, tot de tortilla’s krokant zijn.
9
Direct serveren met saus naar keuze, wat verse kruiden of citroenpartjes. Bij ons was dat dus een pittige yoghurtdip met verse kruiden.
10
Upgrade dit tot een volledig maaltijd met een couscous(salade), fatoush tzatziki, humus en/of tabouleh. Je vind deze tussen onze andere gerechten.