Heerlijke pittige zalm met perzikken
Deze heerlijke zoet-pittige zalm heeft een topping gekregen met een verfrissende perzik-avocado salsa. Je kunt dit recept kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Serveer met je favoriete bijgerechten zoals rijst, quinoa of verwerk deze zalm bij wraps of taco's.
Ingrediënten
Voor de zalm:
Voor de perzik salsa:
Instructies
-
Maak de marinade door in een kleine kom de avocado-olie, sojasaus, balsamico azijn, honing, knoflook, rode peper vlokken en gember door elkaar te mengen.
-
Leg de zalm in een grote kom met de huid naar boven (zodat de zalm in de saus ligt) en giet de marinade erover. Dek af en zet de zalm maximaal 1 uur in de koelkast.
-
-
Meng de avocado, perzik, rode ui, jalapeño, koriander, limoensap, zout en peper in een middelgrote kom tot alles goed gecombineerd is.
-
-
Serveren: Verdeel de perzik-avocado salsa over de zalm en serveer met (witte, bruine of zwarte) rijst, quinoa of taco's voor een complete maaltijd.
-
Gebruik rijpe maar stevige perziken voor de beste textuur in de salsa
-
Serveren doe je door de perzik-avocado salsa te verdelen over de zalm en serveer met (witte, bruine of zwarte) rijst, quinoa of taco's voor een complete maaltijd.
-
Controleer of de zalm gaar is door te kijken of het gemakkelijk in stukken valt met een vork.
