Gelakte zalm met sinaasappel

Aantal porties: 4 Moeilijkheidsgraad: Intermediate
pinit

Gelakte zalm met sinaasappel

Hoe je een lekker stukje zalm nog lekkerder kan maken met de juiste marinade. Ik hou ervan om zout en zoet te combineren. Dit recept is daar een perfect voorbeeld van. De sinaasappel van de saus en de mango van de salade in combinatie met soja. A match made in heaven wat mij betreft.

Voorbereidingstijd 10 mins Kook tijd 20 mins Moeilijkheidsgraad: Intermediate Aantal porties: 4

Ingredienten

De marinade

Voor de mango salade

Instructies

Voor de salade

  1. Snijd de komkommer, avocado en mango in blokjes en meng samen in een kom.

  2. Kruid met peper, zout en de chilivlokken en zet even opzij.

De marinade van de zalm

  1. Neem een andere kom en meng hier in het uitgeperste sinaasappelsap, de gember, honing, soja en sesamolie. 

  2. Je kan een klein beetje van deze marinade (enkele eetlepels) over de salade verdelen. Dit geeft nog wat extra smaak. De rest zet je even opzij in de buurt van je kookvuur.

De bereiding

  1. Bereid ondertussen de rijst.

  2. Neem een antikleefpan en verwarm deze op een hoog vuur. Voeg er een beetje olie aan toe.

  3. Kruid de zalm met peper en zout en leg vervolgens in de pan. Draai het vuur ondertussen ook iets zachter. 

  4. Laat de zalm ongeveer 2-3 minuten aan 1 zijde bakken zodat je een mooi bruin korstje krijgt.

  5. Draai de zalm vervolgens om en giet hierna de sinaasappel marinade over de zalmen in de pan.

  6. Nu mag je de temperatuur van je vuur weer lichtjes opvoeren. 

  7. Tijdens het bakken lepel je de marinade telkens weer over de zalm. Dit gaat er mee voor zorgen dat de smaak van de marinade lekker in de zalm dringt en houdt je vis ook lekker sappig.

  8. Je zal zien dat de marinade steeds meer op een siroop begint te lijken. Dit is het moment waarop je het vuur afzet en de zalm nog enkele keren overschept met de ondertussen siroopmarinade alvorens je hem even laat rusten.

De afwerking

  1. Schep de rijst in het midden van het bord en leg de zalm er bovenop.

  2. Neem de salade en leg die bovenop de zalm.

  3. Lepel de overgebleven siroopmarinade uit de pan over de zalm als een soort van sausje.

  4. Werk af met wat groen en sesamzaadjes.

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]