Flatbread met brie, peer, gerookte ham en tijmhoning
Dit flatbread is uitermate geschikt om te delen, maar kan ook geserveerd worden als voorgerecht. Nog beter is dat je het kan bereiden nog voor je bezoek arriveert. De afwerking met ham en rucola doe je in een handomdraai.
Of waarom de topping er niet aflaten en het flatbread gebruiken bij een lekker dip?
Ingrediënten
Deeg:
Vulling:
Instructies
-
Meng alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom. Laat 30-45 minuten rusten op een warme plek rusten bedekt onder een vochtige handdoek.
-
Verwarm de oven naar 230°
-
Meng ondertussen de zure room met de Philadelphia kaas. Zo wordt dit een goed smeerbare pasta.
-
Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg vervolgens uit over een groot oppervlak.
-
Voor je het deeg gaat beleggen, verhuis je het naar een bakplaat.
-
Smeer het zure room/ philadelphia mengsel nu uit over het deeg en beleg met de in schijfjes gesneden brie en peer.
-
Schuif de ovenplaat in de oven gedurende 15 minuten.
-
Gebruik deze minuten om de honing lichtjes op te warmen. Voeg hierbij de tijm.
-
Eens je brood klaar, verdeel je de gerookte ham en je warme honing erover.
-
Werk af met rucola.
Notities
Tip 1: bak het platbrood alvast klaar, maar wacht met het verdelen van de ham, de honing en rucola tot de gasten er zijn. Je kan het dan even terug opwarmen alvorens je de extra ingrediënten erop legt.
Tip 2: het brood zonder toppings afbakken lukt ook perfect. Serveer het dan met één van onze heerlijke dips.
Tip 3: verwarm de honing niet warmer dan 40° anders gaan voedingsstoffen verloren
Tip 4: vervang het zelfgemaakte deeg door 2 of 3 verse pizzabodems indien je niet zoveel tijd hebt.
