De echte Italiaanse ragù

Aantal porties: 6
pinit

De echte Italiaanse ragù

Voorbereidingstijd 20 mins Kook tijd 120 mins Aantal porties: 6

Ingredienten

Instructies

  1. Voorbereiding

Bereid de ribben voor

  1. Dep de rundsribben droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen. Kruid ze royaal met  zout en peper.

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan (type La Creuset). Voeg de helft van de ribben toe en schroei ze aan elke kant tot er een diepe bruine korst ontstaat, ongeveer 7 minuten in totaal. Haal de aangebraden ribben uit de pan en zet ze apart. Herhaal dit proces met de resterende ribben.

Tijd voor groentjes

  1. Gebruik dezelfde braadpan en laat opnieuw wat olie in de pan vloeien. Voeg de gesnipperde ui en knoflookteentjes toe. Fruit op middelhoog vuur tot de ui en de knoflook glazig zijn.

Voeg tomatenpuree toe

  1. Roer de tomatenpuree erdoor en fruit nog een paar minuten tot het donkerder en dikker wordt.

Wijntijd

  1. Voegde rode wijn toe aan de pan en schraap met een houten lepel alle aangebraden stukjes (fond) van de bodem en zijkanten van de pan. Laat de vloeistof tot de helft inkoken.

Voeg de overige ingrediënten toe

  1. Roer de tomatenblokjes, de runderbouillon en de suiker erdoor. Voeg de takjes verse tijm en de laurier erbij en meng goed.

  2. Als laatste voeg je de helft van de parmezaanse kaas toe aan de saus.

  3. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Tijd om te sudderen

  1. Doe de ribben nu terug in de braadpan en zorg dat ze ondergedompeld zijn in de saus. Zet het deksel erop en schuif de pot in de voorverwarmde oven. 

  2. Laat ongeveer 2 uur  in de oven staan.  De ribben zijn klaar als het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

    Is de saus te dik ondertussen, voeg er dan nog wat bouillon aan toe of water.

Afwerking

  1. Verwijder alle botten die los zijn gekomen van het vlees, evenals de laurierblaadjes en tijmstengels. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Breng op smaak met zout en peper naar smaak, en laat nog 15 minuten sudderen op laag vuur.

Bereid de pasta

  1. Kook de pasta al dente.

Serveren

  1. Schep de pasta in ondiepe kommen en leg er een royale schep ragù op. Garneer met fijngehakte peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak!
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]