
Curry van kikkererwten en groene kool
Een vullend eenpansgerecht in dertig minuten op tafel. Ik kook de rijst mee in de pot van de curry. Zo neemt deze alle smaken op én is er minder afwas. Deze versie is vegetarisch maar voel je vrij om kip- of varkensreepjes aan dit recept toe te voegen. Voor dit gerecht dien je misschien wel een iets uitgebreidere kruidenkast te hebben. Maar misschien hoef je ze niet persé allemaal te gebruiken om dit tot een goed eindresultaat te brengen.
Ingredients
Voor de afwerking
Instructions
De curry
-
Snijd de ui en de knoflook fijn.
-
neem diepere antikleefpan of een geëmailleerde pot en start met het fruiten van de ui en de knoflook hierin.
-
Schil de wortel en snijd in fijne grote plakjes.
-
Versnijd de groene kool in fijne reepjes.
-
Voeg de wortel, de groene kool en de kikkererwten toe aan de knoflook en de ui en stoof even mee aan.
-
Voeg nu alle kruiden toe en meng goed door. Kruid af met zout en peper.
-
Na enkele minuten stoven, voeg je nu de kokosmelk én de rijst toe.
-
Roer alles om en zet je vuur iets lager. Laat nu alles even pruttelen met het deksel op de pan/pot.
-
Check om de 5 minuten even de gaarheid van de rijst.
-
Eens de bijna rijst klaar, zet je het vuur af en laat je het deksel op de pot. Zo kan de curry nog een beetje verder garen.
-
Check voor serveren nog even of de curry niet te dik is of de saus niet te lopend is. indien gewenst voeg je wat water toe of laat je de curry nog even verder garen met het deksel af de pot. Zo zal de saus nog wat dikke worden.
-
Werk je gerecht af met wat yoghurt, koriander en gebakken naanbrood.
