Of ook genaamd Nam Khao Tod 🙂
Voor de chili olie gebruikten we de Lao Gan Chicken Chili Crisp oil, maar je kunt deze ook zelf maken.
Ideaal om in de koelkast te hebben staan. Maak het hiermee zo pikant mee als je maar wilt 🙂
Crispy rijst salade
Ingrediënten
Voor de crispy rijst:
Voor de Salade
Voor de garnering
Instructies
Bereidingswijze
-
Stap 1: Crispy rijst voorbereiden
-
Gebruik vooraf gekookte en gekoelde rijst voor het beste resultaat.
-
Meng de rijst grondig met sesamolie, sojasaus en chili crisp.
-
Spreid de rijst uit op een bakplaat bedekt met bakpapier.
-
Bak de rijst in de oven op 200°C gedurende 40 minuten, schep elke kwartier even om
Stap 2: Dressing maken
-
Combineer alle ingrediënten in een kom.
-
Klop tot een gladde, romige consistentie.
-
Voeg eventueel wat water toe om de dressing te verdunnen.
Stap 3: Gerecht samenstellen
-
Meng kool, komkommer, edamame, mango, groene ui en cashewnoten in een grote kom.
-
Breng op smaak met een snufje zout.
-
Voeg de afgekoelde rijst toe.
-
Schenk de dressing erover en meng goed samen.
Maak het extra lekker met deze tips:
-
Voeg eventueel extra proteïne toe zoals gegrilde kip of gebakken tofu.
-
Bewaar de salade maximaal 3 dagen in de koelkast.
