Het is niet altijd zo evident om bij een BBQ of andere zomerse avond, leuke en lekkere bijgerechten te maken. Deze coleslaw, lekker Amerikaans, is top door het vleugje curry dat erbij zit.
Ingrediënten
½ rode ui
½ witte kool
2wortelen
6gedroogde abrikozen
80gram rozijnen
3eetlepels yoghurt (mag ook een vegan versie zijn met kokos of soja)
3eetlepels(vegan)
2theelepels kerriepoeders
Verse korianderblaadjes
Zout naar smaak
Instructies
Salade maken:
1
Schil de rode ui en snijd hem in dunne plakjes. Doe de plakjes in een mok en giet er kokend water over. Dit haalt een deel van de scherpe 'rauwe' smaak van de ui weg. Laat even staan.
2
Snijd de kool in dunne reepjes. Het makkelijkst is om elk blad van de koolhelft te halen, dikke stelen uit het midden van het blad te verwijderen, en de blaadjes vervolgens op elkaar te stapelen. Rol ze op en snijd zeer dun in reepjes. Doe de gesneden kool in een grote kom.
3
Schil de wortelen en snijd de uiteinden eraf. Snijd deze julienne of zo dun mogelijk, of rasp ze grof. Voeg de wortel toe aan de kom met de kool.
4
Hak de gedroogde abrikozen fijn en voeg ze toe aan de kom, samen met de rozijnen.
5
Giet het water van de rode ui af en voeg de ui toe aan de kom.
Dressing maken:
6
Meng in een mok de yoghurt, mayonaise en kerriepoeder tot alles goed gecombineerd is. Giet dit mengsel in de kom en roer door de coleslaw.
7
Voeg zout toe, roer door, proef en pas de smaak naar wens aan.
Afwerken:
8
Hak de korianderblaadjes fijn en roer ze door de coleslaw.
Serveren:
9
Deze curry coleslaw is heerlijk als bijgerecht bij barbecues, bij sandwiches, of als frisse salade bij warme gerechten. De coleslaw kan ook enkele uren van tevoren gemaakt worden - de smaken mengen dan nog beter.