Chinese salade rolls pinit

Chinese salade rolls

Deze wraps kunnen worden geserveerd als voorgerecht of lichte maaltijd. Serveer met extra vinaigrette als dipsaus voor een intensere smaakbeleving.

Je kunt dit recept aanpassen door:

  • Verse kruiden zoals munt of basilicum toe te voegen.
  • De wraps te vullen met gekookte garnalen of kip voor extra eiwitten.
  • De vinaigrette te verrijken met een scheutje limoensap voor extra frisheid.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Vinaigrette

Salade

Voor de rolls

Instructies

Vinaigrette

  1. Meng de sojasaus, Mirin of zoete azijn, sesamolie, Dijonmosterd, geraspte gember en rode pepervlokken in een kom.

  1. Klop alles goed door elkaar totdat de ingrediënten volledig gemengd zijn. Proef en pas indien nodig de verhoudingen aan om de gewenste balans tussen zout, zoet en pittig te bereiken.

Salade

  1. Verwerk alle groenten zoals aangegeven: snijd ze in gelijkmatige stukken om een mooie presentatie te garanderen.
  2. Meng de Chinese witte kool, peultjes, wortels, paprika, komkommer, bosuitjes en koriander in een grote kom.

Voor de rolls

  1. Week de rijstvellen één voor één in lauwwarm water totdat ze zacht zijn. Ook niet te lang want dan scheuren de vellen.
  2. Leg een blaadje botersla op elk rijstvel.
  3. Voeg een portie van de gemengde salade toe bovenop de sla.
  4. Rol het rijstvel strak op om een stevige wrap te vormen. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]