BBQ wortels met fetacreme pinit

Chef Karin maakte onlangs een wintergerecht met feta creme, maar dit leent zich ook prima als basis voor een fijn BBQ gerechtje!

BBQ wortels met feta creme

Tips:
Feta: Gebruik altijd traditionele Griekse feta in een blok
Serveren: Dit gerecht is heerlijk warm of op kamertemperatuur en perfect als bijgerecht of vegetarische hoofdschotel.
Deze hoeveelheden zijn berekend als bijgerecht voor zo'n 8 personen, in goed gezelschap dus :)

Ingrediënten

Voor de wortelmengeling:

Voor de feta creme

Voor de garnering (optioneel):

Instructies

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schraap de wortels en halveer in de lengte. Een 'steeltoefje' mag blijven staan
  3. Doe de wortelen in een grote kom samen met de olijfolie, honing en alle kruiden.
  4. Meng alles goed om.

Roosteren:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen erop in een enkele laag, goed gespreid.
  2. Rooster de wortelen 20-25 minuten tot ze zacht zijn met een vork te prikken.
  3. Haal de bakplaat halverwege uit de oven en schud de wortelen om.

Fetacreme maken:

  1. Doe de feta, Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie en knoflook in een keukenmachine.
  2. Mix tot een gladde en romige textuur ontstaat.
  3. Voor een dunnere consistentie kun je een paar eetlepels water toevoegen en opnieuw mixen tot de gewenste textuur bereikt is.

Serveren:

  1. Smeer de geklopte feta uit over een serveerschaal.
  2. Haal de wortelen uit de oven en leg ze bovenop de geklopte feta.
  3. Garneer naar wens met gehakte verse peterselie, een druppel olijfolie, geroosterde kikkererwten of granaatappel.
  4. Serveer direct en geniet!
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]