Chef Karin maakte onlangs een wintergerecht met feta creme, maar dit leent zich ook prima als basis voor een fijn BBQ gerechtje!
BBQ wortels met feta creme
Tips:
Feta: Gebruik altijd traditionele Griekse feta in een blok
Serveren: Dit gerecht is heerlijk warm of op kamertemperatuur en perfect als bijgerecht of vegetarische hoofdschotel.
Deze hoeveelheden zijn berekend als bijgerecht voor zo'n 8 personen, in goed gezelschap dus :)
Ingrediënten
Voor de wortelmengeling:
Voor de feta creme
Voor de garnering (optioneel):
Instructies
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schraap de wortels en halveer in de lengte. Een 'steeltoefje' mag blijven staan
-
Doe de wortelen in een grote kom samen met de olijfolie, honing en alle kruiden.
-
Meng alles goed om.
Roosteren:
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen erop in een enkele laag, goed gespreid.
-
Rooster de wortelen 20-25 minuten tot ze zacht zijn met een vork te prikken.
-
Haal de bakplaat halverwege uit de oven en schud de wortelen om.
Fetacreme maken:
-
Doe de feta, Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie en knoflook in een keukenmachine.
-
Mix tot een gladde en romige textuur ontstaat.
-
Voor een dunnere consistentie kun je een paar eetlepels water toevoegen en opnieuw mixen tot de gewenste textuur bereikt is.
Serveren:
-
Smeer de geklopte feta uit over een serveerschaal.
-
Haal de wortelen uit de oven en leg ze bovenop de geklopte feta.
-
Garneer naar wens met gehakte verse peterselie, een druppel olijfolie, geroosterde kikkererwten of granaatappel.
-
Serveer direct en geniet!
