Dit eenvoudige recept is ideaal om overtollige basilicum te gebruiken en geeft je gerechten een frisse, aromatische twist!
Ingredients
een goede hand verse basilicumblaadjes
6eetlepels grof zeezout
Instructions
Voorbereiden van de basilicum:
1
Spoel de basilicumblaadjes kort af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier.
Mixen:
2
Doe de basilicumblaadjes samen met het grof zeezout in een keukenmachine. Blend tot de basilicum volledig fijngehakt is en het zout een mooie groene kleur heeft gekregen.
Drogen:
3
Verwarm de oven voor op 100°C. Verspreid het basilicumzout gelijkmatig over een bakplaat (bij voorkeur bekleed met bakpapier of een siliconenmat). Laat het mengsel ongeveer 1 uur drogen in de oven. Je zult merken dat je keuken gevuld wordt met een heerlijke basilicumgeur.
Afwerken:
4
Na het drogen kan het zout wat aan elkaar geplakt zijn. Gebruik een vijzel of keukenmachine om het opnieuw losser en fijner te maken.
Bewaren:
5
Doe het basilicumzout in een luchtdichte pot en bewaar het op een koele, droge plek. Het blijft enkele maanden goed.