Basilicum zout pinit

Basilicum zout

Dit eenvoudige recept is ideaal om overtollige basilicum te gebruiken en geeft je gerechten een frisse, aromatische twist!

Ingredients

Instructions

Voorbereiden van de basilicum:

  1. Spoel de basilicumblaadjes kort af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier.

Mixen:

  1. Doe de basilicumblaadjes samen met het grof zeezout in een keukenmachine. Blend tot de basilicum volledig fijngehakt is en het zout een mooie groene kleur heeft gekregen.

Drogen:

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Verspreid het basilicumzout gelijkmatig over een bakplaat (bij voorkeur bekleed met bakpapier of een siliconenmat). Laat het mengsel ongeveer 1 uur drogen in de oven. Je zult merken dat je keuken gevuld wordt met een heerlijke basilicumgeur.

Afwerken:

  1. Na het drogen kan het zout wat aan elkaar geplakt zijn. Gebruik een vijzel of keukenmachine om het opnieuw losser en fijner te maken.

Bewaren:

  1. Doe het basilicumzout in een luchtdichte pot en bewaar het op een koele, droge plek. Het blijft enkele maanden goed.

Notities

Basilicumzout is heerlijk als smaakmaker in:

  • Salades (zoals caprese)
  • Pasta’s en sauzen
  • Geroosterde groenten
  • Gegrild vlees of vis
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]