Bacon Salt
Bacon salt is een smaakvolle kruidenmix die de smaak van spek combineert met zout, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is om verschillende gerechten te verbeteren.
Ingrediënten
Instructies
-
Bak de spek: Verwarm je oven voor op 180°C. Leg de plakken spek op een bakplaat met bakpapier en bak deze 20-25 minuten tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
-
Verwerk de ingrediënten: Laat de spek afkoelen, snijd deze in kleine stukjes en meng het met het zout in een keukenmachine. Mix tot alles goed gemengd is.
-
Bewaar: Doe het mengsel in een luchtdichte container. Op kamertemperatuur kan tot 6 maanden bewaard worden en in de koelkast zelfs tot 9 maanden.
Notities
Bacon salt kan op verschillende manieren worden gebruikt:
- Als kruiden voor popcorn of frietjes.
- Om cocktails zoals een Bloody Marys te toppen.
- Als finishing touch op vlees, groenten, gezouten caramel ijs of zelfs gebakken koekjes.
- Uiteraard super lekker op allerlei vormen van ei en salades.
Ben je op een gegeven moment vertrouwd met de smaak? Experimenteer dan met volgende smaken: gerookte paprika, zwarte peper, uienpoeder of knoflookpoeder. Laat je ons weten wat jouw favoriet was?!
