Bacon Salt pinit

Bacon Salt

Bacon salt is een smaakvolle kruidenmix die de smaak van spek combineert met zout, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is om verschillende gerechten te verbeteren.

Ingrediënten

Instructies

  1. Bak de spek: Verwarm je oven voor op 180°C. Leg de plakken spek op een bakplaat met bakpapier en bak deze 20-25 minuten tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
  2. Verwerk de ingrediënten: Laat de spek afkoelen, snijd deze in kleine stukjes en meng het met het zout in een keukenmachine. Mix tot alles goed gemengd is.

  3. Bewaar: Doe het mengsel in een luchtdichte container. Op kamertemperatuur kan tot 6 maanden bewaard worden en in de koelkast zelfs tot 9 maanden. 

Notities

Bacon salt kan op verschillende manieren worden gebruikt:

  • Als kruiden voor popcorn of frietjes.
  • Om cocktails zoals een Bloody Marys te toppen.
  • Als finishing touch op vlees, groenten, gezouten caramel ijs of zelfs gebakken koekjes.
  • Uiteraard super lekker op allerlei vormen van ei en salades.

Ben je op een gegeven moment vertrouwd met de smaak? Experimenteer dan met volgende smaken: gerookte paprika, zwarte peper, uienpoeder of knoflookpoeder. Laat je ons weten wat jouw favoriet was?!

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]