Parmazaanse kip uit de oven
Gebruik een smaakvolle, kwalitatieve marinara. Hoe beter de saus, hoe lekkerder het gerecht.
Voor een iets andere smaak kun je ook pomodoro gebruiken.
Ingrediënten
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Vet een ruime ovenschaal in met bakspray of een beetje olie.
-
Meng in de ovenschaal de ongekookte pasta, marinara of pomodoro, water, zout, peper.
-
Bak de kip apart met wat zout en peper.
-
Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven. Zorg dat de folie goed sluit, zodat het vocht niet ontsnapt (de pasta moet erin garen).
-
Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie en roer even door. De pasta zal nog wat stevig zijn en er zal nog wat vocht inzitten — dat is goed. Voeg nu ook de kip toe.
-
Strooi er de mozzarella, Parmezaanse kaas en vervolgens de Panko over.
-
Zet de schaal terug in de oven, zonder folie, en gril nog 10 minuten tot de kaas gesmolten is, de bovenkant goudbruin is.
-
Werk af met verse kruiden en serveer meteen.
-
Tip: wil je extra smaak? Voeg wat rode wijn, Italiaanse kruiden of chilivlokken in de laatste fase voor het grillen toe.
