Pastinaak-Wortel Salade met Feta en Granaatappelmelasse
Zoet geroosterde winterwortels in een warm bad van granaatappelmelasse - pure verwennerij! Met pittige feta, knapperige pompoenpitten en juweeltjes van granaatappel is dit de haute couture van de winterse salades.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de warme granaatappelmelasse-dressing:
Instructies
Maak de salade:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verdeel pastinaak en wortels over twee bakplaten. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met komijnpoeder, zout en peper.
-
Rooster 30-35 minuten tot goudbruin en gaar, keer halverwege.
Maak ondertussen de dressing:
-
Verwarm granaatappelmelasse, olijfolie, citroensap en honing zachtjes in een pannetje. Voeg komijn, eventueel chilipoeder, zout en peper toe.
-
Verdeel de rucola over een grote schaal of plateau.
-
Schik de geroosterde groenten over de rucola.
-
Druppel de warme dressing erover.
-
Verdeel de verkruimelde feta, granaatappelpitjes en pompoenpitten over de salade.
-
Garneer met verse peterselie.
-
Serveer direct terwijl de groenten nog warm zijn.
Tip:
-
Je kunt de groenten van tevoren roosteren en op kamertemperatuur serveren, maar verwarm de dressing altijd vlak voor serveren voor het beste resultaat.
