Smeuïg Marokkaans stoofpotje
Vol kruiden en smaak, perfect voor de winteravond.
Vervang de kokosyoghurt gerust voor gewone, Griekse of Bulgaarse yoghurt. Deze kun je gerust ook lichtjes kruiden.
Ingrediënten
Voor erbij
Instructies
Voorbereiding:
-
Snipper de ui,
-
Snij de paprika in kleine stukjes
-
Pers de knoflookteentjes
-
Schil en snij de flespompoen in blokjes van zo'n 1 op 1 cm
-
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
-
Kook de quinoa volgens de instructies van de verpakking.
We gaan bakken:
-
-
Verhit 2 eetlepels olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
-
Fruit de ui ±4 minuten tot deze glazig is, voeg dan knoflook toe en bak nog 1 minuut.
-
Voeg de rode paprika, pompoen en gember toe, bak alles ±5 minuten.
-
Roer de kurkuma, komijn, gerookte paprikapoeder, kaneel, zout en peper erdoor en laat de kruiden kort meebakken.
-
Voeg de linzen, tomatenpassata, kikkererwten en groentebouillon toe en roer goed door.
Even de tijd geven:
-
-
Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat ca. 30 minuten afgedekt zachtjes sudderen totdat de pompoen, linzen en paprika zacht zijn. Roer af en toe.
-
Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Serveren:
-
Serveer de stoofpot met gekookte quinoa, een handje rucola en een schep (kokos)yoghurt.
