Romige Toscaanse kip pasta

Aantal porties: 6
Romige Toscaanse kip pasta pinit

Romige Toscaanse kip pasta

Het geheim van dit gerecht zit in de perfecte bruining van de kip - hierdoor krijg je niet alleen een heerlijk krokante huid, maar ook alle smaakvolle bruine korsten die later de basis vormen voor de romige saus. Een echte crowd-pleaser die indruk maakt, maar verrassend eenvoudig te maken is!

Aantal porties: 6

Ingrediënten

Instructies

  1. Bedek de bodem van een grote ondiepe gietijzeren pan met olijfolie en verhit op middelhoog vuur. Kruid de kip aan beide kanten met zout en peper. Bak de kip met de vel naar beneden ongeveer 15 minuten tot de huid mooi krokant is. Keer om en bak nog 15 minuten. Leg opzij op een bord, dek af met folie of houd warm in de oven.
  2. Saus maken door de sjalot en knoflook toe aan dezelfde pan en bak onder constant roeren een paar minuten. Voeg de wijn toe en laat inkoken terwijl je de bruine korsten van de bodem schrapt.
  3. Voeg daarna kippenbouillon, kookroom en zongedroogde tomaatjes toe. Kook de saus enkele minuten onder frequent roeren tot deze begint in te dikken. Schraap alles van de bodem en zijkanten in de saus. Let op: dit wordt geen superrijke saus, maar dikker naarmate hij kookt.
  4. Roer de kaas erdoor tot deze gesmolten is. Voeg spinazie en verse tomaten toe en kook tot de spinazie geslonken is. Leg de kip terug in de pan, verwarm goed door en serveer gegarneerd met verse peterselie of tijm.
Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]