Griekse salade met kikkererwten
Deze kleurrijke en voedzame Griekse salade is de perfecte keuze voor een zomerse lunch, barbecue of mee op een buffettafel te zetten. Vol met verse groenten, romige feta en eiwitrijke kikkererwten brengt dit gerecht de zon van de Middellandse Zee naar je tafel. Het beste van alles? Je krijgt deze binnen 20 minuten op tafel.
Door de salade even te laten marineren worden alle ingrediënten doordrenkt van de heerlijke citroendressing met oregano.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de dressing:
Instructies
-
Snijd de paprika's en de rode ui. Doe vervolgens alle salade-ingrediënten in een grote kom en schep alles goed door elkaar.
-
Klop in een kleine kom de olijfolie, citroensap, knoflook en oregano door elkaar. Giet de dressing over de salade en schep nogmaals goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Zet de salade 1 uur in de koelkast om te marineren, of serveer direct. De salade smaakt het lekkerst binnen 2-3 dagen na bereiding.
-
Tip: Serveer met wat warm pitabrood of gebruik als bijgerecht bij gegrild vlees of vis!
