Lekkere pittige Koreaanse garnalen
Met meer en meer Koreaanse restaurants en het verschijnen van Gochujang pasta in de supermarkten, zijn de Koreaanse smaken steeds toegankelijker. Daarom dat we graag dit lekkere recept toevoegen aan ons arsenaal.
Ingrediënten
Voor de Gochujang-Honing saus:
Voor de garnalen:
Instructies
Bereiding van de saus
-
Meng alle ingrediënten in een kleine kom tot een gladde pasta. Laat 15 minuten rusten zodat de smaken kunnen mengen.
-
Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi lichtjes met zeezout.
-
Rijg de garnalen aan de spies. Vergeet niet om de spiezen zeker 20 minuten in water te laten weken.
-
Bestrijk de garnalen aan beide kanten royaal met de gochujang glazuur. Laat 10-15 minuten marineren.
-
Verwarm de grill of grillpan op middelhoog vuur. Spray of bestrijk lichtjes met olie. Grill de garnalen 2-3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn.
-
Bestrooi direct na het grillen met lente-uitjes en sesamzaadjes. Serveer warm.
Serveertips
-
Uitstekend als voorgerecht voor 6-8 personen of hoofdgerecht voor 4 personen. We rekenen hier op zo'n 4 spiezen per persoon.
-
Serveer met gestoomde rijst en gegrilde groenten
-
Serveer extra saus om te dippen.
