Thaise Pad Kra Pow

Aantal porties: 8 Moeilijkheidsgraad: Beginner
In Goed Gezelschap Pad Kra Pow pinit

Thaise Pad Kra Pow

90% van de tijd heb je alle ingrediënten in huis en gelukkig maar want dit gerecht is super makkelijk om te maken en ideaal om aan een groter gezelschap te serveren. Daarom zijn de ingrediënten aangepast naar 8 personen.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Aantal porties: 8

Ingrediënten

Voor de wok

Voor het gehakt:

Instructies

Rijst en voorbereiden

  1. Zet de rijst op volgens de instructies. Reken op 75 gram ongekookte rijst per persoon.
  2. Snij de gember en knoflook fijn.
  3. Snij de rode paprika's in kleine fijne reepjes.
  4. Kook de klein gesneden boontjes gedurende 5 min in een kookpot.

Wokken

  1. Bak de knoflook en gember in een wokpan met een beetje zonnebloemolie.
  2. Voeg vervolgens het gehakt toe en maak deze los in de pan.
  3. Als het gehakt licht aangebakken is, mogen de sauzen erbij. Roer goed door zodat de donkere soja alles donker kan maken.
  4. Voeg de dungesneden paprika er aan toe.
  5. Na 5 min koken, mogen ook de uitgelekte sperziebonen erbij.
  6. Heb je Thaise basilicum? Voeg deze dan als laatste toe.

Eitjes bakken

  1. Als de rijst bijna klaar is, met nog enkele minuten te gaan, is het tijd om de spiegeleitjes te maken. Serveer deze vervolgens direct bovenop de rest en het gehaktmengsel.
  2. Smullen maar!

Notities

Persoonlijk vind ik dit nog lekkerder met pindakaas of tahini door de saus, wat niet in het originele gerecht zit, maar het nog smaakvoller maakt.
Garnering met originele Thaise kruiden is helemaal top!

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]